«

»

Fekete Erzsébet – Ráckeve

Megjártuk együtt a poklok-poklát, elmesélem történetünket.

2006 tavaszán, (ekkor két éves múlt Tündi) egy délelőtt a nappali padlóján találtam az én drága kislányomat. Ájultan nyál tócsában feküdt. Kihívtam a mentőket és a kórházban kötöttünk ki. Már másnap kiderült, hogy epilepsziás. Átmentünk mindenen, ami ilyenkor szokás, gondolom, hogy ezt nem kell részleteznem. Aztán a következő egy hónapban megéltünk több ijesztő nagy rohamot. Ezek után már meg kellett kezdeni az állandó gyógyszerszedést.
A gyógyszer adagolás megkezdése után két hétig úgy tűnt, hogy minden jó lesz, de sajnos megkezdődtek másfajta tünetek. A gyerek feje evés közben a tányérba bukott, néhány másodperces eszmélet kihagyásai voltak, és ezt erős hányinger követte. Ez szinte minden evésnél előjött. Naponta kb. 10-15 alkalommal ismétlődtek ezek. Sülve-főve elesett, és egyre többször vesztette el az eszméletét. Közben járkáltunk a kórházba, változtatták a gyógyszeradagot, de ez sem segített.
Ez az állapot kb. 3 hónapig tartott, végül gyógyszert kellett váltani. Ezek után javult a helyzet.
Újabb problémát az jelentett, hogy kislányom az új gyógyszer hatására izgága és hisztis lett. A haja hullani kezdett, étvágytalanná, vérszegénnyé vált, és az arcán kiütések keletkeztek, amit naponta kétszer szteroidos krémmel kellett kenni. Rohamai és egyéb rosszullétei már nem voltak, de az EEG továbbra is kimutatta az epilepszia jelenlétét.
2007 novemberében megismerkedtünk egy gyógynövény kivonattal. A gyógyszer szedése mellett azóta is rendszeresen fogyasztja kislányom ezt a készítményt. 3 hónap elteltével a Tündi hisztijei megszűntek, az étvágya megjött, az arcáról eltűntek a kiütések, már nem használjuk a szteroidos krémet. A következő kontroll vizsgálatkor, már jó volt a vérképe, nem volt vérszegény és az étvágya is megjött. A legnagyobb örömünkre az EEG már ki sem mutatta az epilepszia jelenlétét.
A kezelőorvosuk közölte velünk, hogy a biztonság kedvéért még másfél évig kell szednie a gyógyszerét, aztán azt is el fogjuk hagyni és a kislányom teljesen gyógyult lesz.
Tündike tünetmentes, kiegyensúlyozott, jó étvágyú és gyönyörű. Tökéletesen egészséges. Az állandó gyógyszerét kb. még egy évig kell szednie és mire iskolás lesz elfelejthetünk minden rosszat
Ennél nagyobb öröm nem érhet egy szülőt.