«

»

Nánási István – Biatorbágy

Legnagyobb unokám Nóri szinte születése óta évekig küzdött betegségével, ami minden szempontból nagyon megviselte. Idézet az Orvosi lexikonból:

„Az atópiás dermatitisz veleszületett hajlamon (ún. atópiás alkat) alapuló, krónikusan fennálló bőrgyulladás, amely bőrszárazsággal, gyulladással, intenzív viszketéssel és gyakori fellángolásokkal jár együtt. A külső környezeti tényezők (klíma, allergének, ruházat, irritánsok) illetve a stressz befolyásolják a betegség jelentkezését. A betegség az életminőséget rontja, a tünetek nemcsak fizikai kellemetlenséget okoznak, hanem az esztétikai problémák következtében beilleszkedési zavarokat, pszichés megterhelést jelentenek a betegek számára.”

Borzasztó volt látni a vakaródzásoktól sebes kis testét, és az állandó betegségtől szinte magába záródó egyéniségét. A bőrgyógyászok csak a tüneti kezelésig jutottak el. Kezdetben szteroidos kenőcsökkel, majd később nagy dózisú antibiotikumokkal próbálták lenyomni a gyakori fellángolásokat. Egy három és fél éves kori képén éppen látszik a bőrnek ez a begyulladása, a sebes kezei és az önkéntelen vakaródzó mozdulat.

Tudtam, hogy az állandó antibiotikumos kezelés nem lehet számára megoldás. Alapjaiban kellett rendbe rakni a szervezete működését. Sokáig kerestem, amíg megtaláltam az Alveot.

Közben Nóri első osztályos lett, és az ezzel járó stressz még jobban előhozta a betegségét.

Külön tornán volt olyan anyuka, aki meglátva a sebeit, ijedtében, hogy fertőző ki akarta tiltatni. Ekkor vásároltam négy üveg Alveot, amelyből egyet átadtam a menyemnek kifejezetten Nórinak szánva.

Érdekes dolog történt, amit csak később tudtam meg.

Kis menyem, olvasva a részletes ismertetőt, tartott attól, hogy átmenetileg felerősödhetnek a tünetek. Ezért tétovázott, Nórinak még nem mert adni belőle. Viszont a négy hónapos Gergőnek, aki a nővéréhez rendkívül hasonló tulajdonságokkal bírt, megelőzésképpen bátran adta a napi 2,5 ml ízletes gyógynövény tonikumot.

Szerencsére tétovázása csupán egy hétig tartott. Megtörtént, amit mindig is akartam, Nóri is elkezdte fogyasztani az Alveot! Az eltelt két hónap alatt nagyon látványos volt a reagálása. Begyógyultak a sebei, megszűnt a vakaródzása és kinyílt, mintha kicserélték volna–vidám és kiegyensúlyozott lett.

Az Alveot ma már a középső testvér, Tímea és a szülők is fogyasztják és persze a nagyszülők.

Nórival együtt egész családunk megkönnyebbült, felszabadult és egészségesebb! Köszönjük!