«

»

Onyx Plus

onyx[1]Folyékony multiásvány, növényi kivonatokkal Kanadából

A teljes egészség

 A legfontosabb ásványi anyagok, és a növényi kivonatok komplex összetételének köszönhetően pozitív hatással van az emberi test megfelelő anyagcseréjére.

A folyékony forma egyedülálló felszívódó képessége biztosítja az ásványi anyagok jó felszívódását és azok megtartását a szervezetben. A melasz, mely természetes ásványi forrás, és a B-vitamin komplett spektrumának beiktatása a recepturába, kellemes ízt kölcsönöz az Onyx Plus-nak. Semmilyen mellékhatása, kontraindikációja vagy interakciója nem ismert. Egész éves használatával biztosíthatjuk az ásványi anyagok kellő mennyiségű bevitelét. A választott receptura által pozitív hatást váltunk ki az izmok relaxációjára, csökkentjük az idegességet és az álmatlanságot, illetve jó hatással vagyunk szervezetünk belső környezetének pH-ára is. Tökéletes partner lehet a sportolók részére. Változatos étrenddel együtt az Akuna termékek jó alapot képeznek életminőségünk mindennapi védelmére. A test szilárd összetétele, és a jó immunrendszer a hosszú élet biztosítéka. A legfontosabb ásványi anyagok és a gyógynövénykivonatok komplex összetétele jótékonyan hatnak testünkben a megfelelő anyagcsere-működéshez.

Onyx Plusban felhasznált növényi kivonatok és hatásaik

Fekete szőlő kivonat

Rengeteg flavonoidot tartalmaz és hatékony antioxidáns.

Alma kivonat
Megfelelő rost-forrás. Az alma kivonatot cukorbetegségnél, vérhasnál, láz és szív-elégtelenség esetén ajánlatos használni. Javítja a széklet minőségét és összetételét.

Melasz
Édesítőszer, mely értékes az emberi szervezet számára. Különféle vitaminokat és ásványi anyagot tartalmaz, melyek minőségibbé teszik az emberi szervezet állapotát. Nyomelemeket és organikus anyagokat tartalmaz, vagyis az élethez szükséges elemek harmonizált összetétele. A nádmelasz magas koncentrációban tartalmazza a B-vitamin fajtáit (riboflavin, piridoxol és annak derivátja, nikotinamid, pantotensav, folsav és B12-vitamin).

Fekete bodza kivonat

Kiegészíti a termékben lévő növényeket, elsősorban természetes színezékként funkcionál.

malabari kardamom

Kardamom
Segíti az emésztést, stimuláló hatással van a tápanyagok felszívódására, és jótékony a görcsökre és felfúvódásra.

 

 

 

edeskomeny

Édeskömény
Segíti az emésztést, gyulladáscsökkentő hatása van.

 

 

 

lucerna

Lucerna
Segíti az emésztést, és pozitív hatása van a gyulladásos megbetegedéseknél – ízületi gyulladás stb., javítja a koleszterinszintet.

 

Az Onyx Plusban felhasznált ásványi anyagok és hatásaik

Ca (Kalcium, 100 mg)

Pótolhatatlan a csontok és a fogak megfelelő összetétele szempontjából, segíti az izomműködést, szerepet játszik a véralvadásban. Jótékony hatással van a szívizom működésére, és kb. 140 egyéb reakcióban vesz részt a szervezetünkben (pl. fehérjék és zsírok megemésztése, további ásványok abszorpciója).

Zn (Cink, 1 mg)
Több mint 200 enzim elválaszthatatlan része, melyek részt vesznek az emésztésben, a nemzésben, a sérülések és az epilepszia gyógyulásában. Elengedhetetlen minden agyi enzim reakciónál. Segít eltávolítani a szervezetből a nehézfémeket, mint pl. a kadmiumot, higanyt és ólmot. Fontos szerepe van az immunrendszer erősítésében is.

P (Foszfor, 50 mg)
A második leggyakrabban megjelenő elem az emberi testben. Rendben tartja a vér pH-értékét és elengedhetetlen a test növekedéséhez. A kalciummal együtt segít a csontszövetek minőségének kialakulásában és megőrzésében.

Mn (Mangán, 5 mg)
Segíti sok enzim, ásvány és vitamin összetételét. Fontos a sejtek megfelelő fejlődésénél, a pajzsmirigy hormonális működésénél, pozitív hatással van a vércukorképződésre, segíti a neuromuszkuláris transzmissziót. Jelentős hatással van az immunreakciókra, antioxidáns.

Mg (Magnézium, 200 mg)
Kb. 300 enzimatikus reakciót aktivál, erősíti az izomműködést, építőanyaga a csontszövetet, erősíti és segíti a neuromuszkuláris transzmissziót, és az idegfeszültség levezetését. Hiánya folytán jelentkezhet fáradtság, angina pectoris, ateroszklerózis és szívelégtelenség. A magnézium híres stressz ellenes ásvány.

Se (Szelén, 3 µg)
Pótolhatatlan szerepe van a szívizom védelmében és remek antioxidáns. Segíti a rendes növekedést, a termékenységet, magához köti a fémeket, és ezzel megakadályozza azok leülepedését a szervezetben.

Na (Nátrium, 4,5 mg)
Ugyanúgy, mint a kálium, a nátrium is részt vesz a szervezetben lévő sav-lúg egyensúlyának megőrzésében. Segíti az idegfeszültség levezetését. Megőrzi az ozmózisnyomást a szövetekben. Stimulálja a veseműködést és megakadályozza a húgykő kialakulását.

K (Kálium, 66 mg)
A nátriummal együtt ellenőrzi a testünkkel való megfelelő gazdálkodást, és felelős a víz kiválasztásáért. Energiát ad az izmoknak és nélkülözhetetlen a fehérjék szintézisénél.

Cr (Króm, 5 µg)
Segíti a cukor anyagcseréjét és a glükóz eljutását a sejtekbe. Nagyon fontos a cukorbetegek számára, mert az inzulinnal karbantartja a vércukorszintet. Segíti a súly csökkentését.

D3 (D3 vitamin, 100 IU)
Szükséges a csontok növekedéséhez, segíti a kalcium felszívódását és a foszfor kiválasztását. Fontos szerepet játszik az idegrendszer működésénél és a véralvadásnál.